01.02.2024 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

Tarım Kredi 30 Ocak-1 Şubat indirimli ürünler listesi RAFLARDA || Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimli? (YENİ KATALOG)

Tarım Kredi Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimli ürünler raflarda yerini aldı. 2 Şubat 2024 Cuma gününe kadar devam edecek Tarım Kredi indirimli ürünler listesinde tost peynir çeşitleri, demlik poşet çay, 500 gram ve 1 kg seçenekleriyle siyah zeytin, meyve suyu çeşitleri, tahıl gevreği ve 40’lı tuvalet kağıdı ve diğer birçok ürün açıklanan listede yerini aldı. 16’lı kağıt havlu 107,90 TL, macar salam 58,75 TL, 700 gram tost peyniri 129,90 TL, 250 gram tereyağı 59,00 TL, 1 kilogram siyah çay 106,90 TL, 450 gram süzme peynir 49,90 TL’den satışa sunuldu. Ayrıca farklı ürünlerde kampanyalı fiyatlarla raflarda müşterileri bekleyecek. Peki Tarım Kredi Marketlerinde bu hafta neler var? İşte, Tarım Kredi 30 Ocak-1 Şubat kataloğu ve indirimli fiyat listesi…

Fransa'da "Paris'i kuşatma" eylemi! Çiftçiler ayaklandı: Kente giriş çıkışlar kapattılar

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Almanya, Polonya, Belçika ve Hollanda’nın ardından Fransa’da da çiftçi eylemleri günlerdir sürerken, hükümetin tarım sektöründeki adımlarını yetersiz bulan ülkenin farklı noktalarından sendikalı çiftçiler, dün gece traktörleri ile Paris’e hareket etmeye başladı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Sendikaların çağrısı ile “Paris’i kuşatma” eylemi düzenleyen çiftçiler, başkente giden yollarda traktörleri ile uzun kuyruklar oluşturdu. Paris’e giriş-çıkış güzergahlarında 15 bin civarında polisin görevlendirildiği bildirildi. Ülke genelindeki 21 farklı noktada yapılan eylemlere 2 bine yakın çiftçi katılırken, 25 yerde 1200’den fazla tarım makinesi ile yollar trafiğe kapatıldı.

Çiftçilerin eylemleri A1, A4, A5, A6, A12, A13, A15 ve A16 otoyollarında ulaşımı aksattı.

AP önünde eylem: “Çiftçi yoksa yiyecek yok”

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinin yapıldığı bölgede bir araya gelen çiftçiler, AB’nin tarım politikalarını protesto etti, trafiği traktörleriyle kilitlediler.

 

Saman ve tezek balyalarını yaktılar

Pek çok Avrupa ülkesinden çiftçiler, artan maliyetler, AB’nin çevre politikaları ve ucuz tarım ürünü ithalatını karşı bir süredir farklı ülkelerde gösteri düzenliyor.

 

Bugün de Brüksel’deki AP binasının önünde toplanan çiftçiler, binanın önüne tekerlek, tezek ve odunları bıraktılar, Lüksemburg Meydanı’nda saman ve tezek balyalarını ateşe verdiler.

 

Belçika polisi halka açık olan AP yerleşkesi girişlerini dikenli tel örgülerle kapattı.

 

“Çiftçi yoksa yiyecek yok” yazılı pankartlar açan protestocular, tarım politikaları karşıtı sloganlar attı.

AB’nin serbest ticaret anlaşmalarındaki tarım ürünü ithalatı, karmaşık piyasa düzenlemeleri, sübvansiyon dağıtımındaki adaletsizlik, sürdürülebilir tarıma geçişteki hatalardan kaynaklı sorunlar yaşadıklarını ifade eden çiftçiler, artan maliyetler karşısında tarımsal ürünlere daha yüksek fiyat ödenmesini istiyor.

Avrupa’da çiftçi protestoları

Başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçiler, son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor.

Çiftçilerin eleştirdiği konular arasında Birliğin tarım politikaları, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, Rusya-Ukrayna Savaşı sonucunda ortaya çıkan yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, Ukrayna’dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirleri yer alıyor.

Avrupa’nın dört bir yanındaki çiftçiler geçen yıldan beri akaryakıt fiyatları, vergilerdeki artış ve destekleme ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kamu kurumları ve çeşitli kuruluşların önüne çamur veya gübre dökerek ya da yolları kapatarak protestoda bulunuyor.

Avrupalı çiftçiler, AB’ye, “Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırdığı” eleştirisini yapıyor.

Polonya ve Romanya’da ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması talebi öne çıkarken, Fransa’da artan yakıt fiyatları, İtalya’da ise AB’nin “Yeşil Mutabakat” programı ve artan maliyetler tepkilerin odak noktasını oluşturuyor.

Tarım Bakanı'ndan dikkat çeken ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın programları sürüyor. Daha önce Artvin programına katılan Yumaklı gün içinde Antalya’ya gitti. Antalya’da bir dizi programa iştirak edecek olan Bakan Yumaklı’nın valilik ziyareti ise dikkat çekti.


Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bakanımız İbrahim Yumaklı Antalya Valiliğini ziyaret ederek Vali Hulusi Şahin’den ildeki çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.” denildi.

Main Menu