12.09.2022 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

ABD Sri Lanka'ya 40 milyon dolarlık tarımsal yardım yapacak

 

ABD Sri Lanka'ya 40 milyon dolarlık tarımsal yardım yapacak

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power, Sri Lanka’ya başta gübre olmak üzere kritik tarımsal ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmak üzere 40 milyon dolarlık yardım yapacaklarını duyurdu.

USAID’den yapılan yazılı açıklamada, “Bugün Sri Lanka’dayken, Başkan Samantha Power, çiftçilerin gübre ve diğer hayati tarımsal girdileri satın almalarına yardımcı olmak için 40 milyon dolarlık ek kalkınma yardımı duyurdu.” denildi.

Bu yardımın hala ciddi bir ekonomik ve tarımsal krizle karşı karşıya olan Sri Lankalılara destek olacağına değinilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Kongre onayına tabi olarak, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) bu parayı çiftçilere gübre ve diğer hayati tarımsal girdileri sağlamak için yatıracak. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü aracılığıyla uygulanan bu kritik destek, yaklaşmakta olan ‘Maha’ ekim sezonuna maksimum fayda sağlamak için tam zamanında geldi ve Sri Lanka’da aralarında acil nakit ihtiyacı olan 53 bin çiftçinin de bulunduğu 1 milyona kadar çiftçiye gübre alımında fayda sağlayacak.”

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kapadokya'yı gezdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Nevşehir’de tarım sektörü temsilcileri ile bir araya geldikten sonra Kapadokya bölgesinde tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdi. Bakan Kirişci, ilk olarak Kapadokya gezisine Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde bulunan Zelve -Paşabağları ören yeriyle başladı. Zelve ören yerinde bulunan ve halk arasında perikol olarak adlandırılan Jandarma Asayiş noktasını ziyaret eden Bakan Kirişçi, şeref defterini imzaladı.

Bakan Kirişçi daha sonra Zelve-Paşabağları ören yerindeki doğal ve tarihi merkezleri ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.Bu arada Kirişci, bölgeyi gezen bazı yerli ve yabancı turistlere bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Bakan Kirişci Göreme beldesinde bulunan Tokalı Kilisesini de ziyaret ederek, kilise hakkında bilgiler aldı.

 

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Kapadokyayı gezdi

 

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak beldesinde bulunan ve tüf kayalara oyulu dünyanın ilk ve tek soğuk hava depolarını gezen Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, özel bir firma tarafından tüf kayalara oyulu doğal soğuk hava depolarının özellikleri ve bu tür çalışmalar hakkında depo sahibi Birol Güney’den bilgi aldı.

Kaçakları taşıdığı düşünülen minibüsten mevsimlik tarım işçileri çıktı

Denizli’de şüpheli bir minibüste kaçak göçmenlerin taşındığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, uzun süre takip edilen aracı durdurduklarında bambaşka bir manzarayla karşılaştı.
Denizli’de şüpheli bir minibüste kaçak göçmenlerin taşındığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, uzun süre takip edilen aracı durdurduklarında bambaşka bir manzarayla karşılaştı. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün ehliyetsiz sürücüsüne ceza uygulandı.

Olay; Pamukkale ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 31 BD 754 plakalı minibüs ile kaçak göçmenlerin taşındığının ihbar edilmesi üzerine ekipler harekete geçti. Sarayköy ilçesinden kent merkezine kadar takip edilen minibüs, Fevzi Çakmak Bulvarı’nda durduruldu. Ekipler tarafından yapılan kontrolde, araçta bulunan 10 kişinin kaçak göçmen değil mevsimlik tarım işçi olduğu ortaya çıktı.

Ekmek parası için gece yarısı yolculuk etmek zorunda olan mevsimlik taşım işçileri, bir anda polis ekiplerini karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Manisa’dan Antalya’ya çalışmaya gittiklerini söyleyen tarım işçilerinin yapılan sorgulamalarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılamazken, sürücünün ise ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücüye trafik ekiplerince cezai işlem uygulanmasının ardından, işçiler yollarına devam etti.

Tarım Kredi'deki indirim 1 ay sürmedi! Yeni fiyatlar zincir marketleri bile geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 15 Ağustos tarihi itibariyle 30’dan fazla üründe indirime gidilen Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde fiyatlar yeniden yükseldi. Buna göre indirim sonrası 20,90 TL’ye kadar düşen 1 kilogram fasulyenin fiyatı 28,60 TL oldu. İndirimle 146,90 TL olan ayçiçek yağı ise 164 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar, zincir marketlerin üzerine çıktı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Ağustos tarihinde Tarım Kredi Kooperatifleri kurumlarının kar amaçlı kurulmadığını vurgulayıp, bu marketlerdeki ürünlerin fiyatlarının indirilmesi talimatını vermişti.

30’DAN FAZLA TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNÜNDE İNDİRİME GİDİLMİŞTİ

Bunun üzerine 15 Ağustos’ta ülke genelindeki 1400 Tarım Kredi Kooperatif marketi şubesinde 30’dan fazla üründe indirime gidildi. Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirime giren ürünler arasında makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi yer aldı.

FİYATLAR YENİDEN ARTTI

Üzerinden bir ay geçmeden Tarım Kredi marketlerindeki indirimler ortadan kalktı. Tarım Kredi Marketlerinden alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, ürünlerin fiyatının yeniden arttığını gözlemledi. Buna göre indirim sonrası 20,90 TL’ye kadar düşen 1 kilogram fasulyenin fiyatı, 28,60 TL oldu. 9 Eylül’de 146 TL olan ayçiçek yağı ise 164 liraya yükseldi.

Tarım Kredi marketlerindeki indirim sona erdi! Fiyatlardaki artış dikkat çekti

Tarımsal Destek Kredileri hesaplara yattı mı? Açıklama geldi!

Tarımsal Destek Kredisi ödemeleri başladı mı? Tarımsal Destek Kredisi ödemeleriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den açıklama geldi. Peki, Tarımsal Destek Kredileri hesaplara yattı mı? İşte e-Devlet tarım kredisi sorgulama sayfası…

 

TARIM BAKANI’NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMA!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından Tarım ve Destek Kredisi ödemeleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“709 milyon 78 bin 736 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.”

 

Paylaşımın görselinde şu detaylı bilgiler yer aldı:

 

TARIM KREDİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Çiftçiler kredi ödemelerinin yapılıp yapılmadığını e-Devlet Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yaparak sorgulayabilecekler. Ödeme sorgulamasını yapacaklar e-Devlet şifreleri ve TC Kimlik No ile sisteme girişyapacaklar.

TARIMSAL DESTEK KREDİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Anadolu'da tarım ne zaman başladı? Boncuklu Höyük"te çalışmalar sürüyor

Anadolu'da tarım ne zaman başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan 9 bin yıllık Çatalhöyük’e 9 kilometre mesafedeki Boncuklu Höyük, Anadolu’da tarım ve hayvancılığın ilk izlerini taşıyor. Boncuklu Höyük’te çalışmalar sürüyor.

Boncuklu Höyük’te arkeoloji kazıları Liverpool Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Douglas Baird başkanlığı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Mustafaoğlu’nun başkan yardımcılığı yönetiminde devam ediyor.

Adını yüzey araştırmaları sırasında ele geçen ve halen üzerinde görülebilen çok sayıda boncuk buluntudan alan Boncuklu Höyük’te, yerleşik hayata geçişin izleri ve ilk tarım topluluklarının Konya Ovası’ndaki yerleşim biçimleri aydınlatılmaya çalışılıyor.

 

Mustafaoğlu, AA muhabirine, Konya’nın merkez Karatay ilçesi Hayıroğlu Mahallesi’nde 2002’de yüzey araştırmalarında höyüğün fark edildiğini, yüzeyde çok miktarda obsidyen taş aletler ve boncuklar bulunduktan sonra Prehistorik döneme ait olabileceğinin anlaşıldığını söyledi.

Yüzey araştırmasını tamamladıktan sonra 2006’da kazıya başladıklarını belirten Mustafaoğlu, “Boncuklu Höyük’te 14 sezon geçirdik. Burası şu an bulunduğundan farklı olarak Neolitik dönemde bataklık ve sulak alanlarla çevriliydi. Bu bölgede de göçebe halde yaşayan avcı-toplayıcılar var. Boncuklu Höyük ise bu göçebe olarak yaşayan avcı-toplayıcıların artık yavaş yavaş yerleşik hayata geçtiği, çok düşük düzeyde de olsa tarım ve hayvancılığa yönelik bazı pratikleri başlattıkları sit alanı olması açısından oldukça önemli.” diye konuştu.

Arkeobotanik verilerine göre Boncuklu Höyük yerleşiminin Konya Ovası’nda ilk buğday, mercimek ve bezelye yetiştirme izlerini barındırdığına dikkati çeken Mustafaoğlu, Boncuklu topluluğunun sabit, küçük ölçekli besin üretimi biçimi uygulamış olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi.

Mustafaoğlu, karbon ve nitrojen izotop analizlerine göre, Boncuklu Höyük’te koyun-keçi beslendiğini, yerleşimde otçul hayvan dışkısı kullanımı bulgularının da bunu desteklediğini dile getirdi.

Prof. Dr. Baird ise avcılık ve toplayıcılık faaliyetleri için oldukça elverişli alanlara sahip olması açısından insanların Boncuklu Höyük’ü tercih ettiğini dile getirdi.

Burası için kazılardan buldukları delillerden, balık kemiklerinden, su kuşlarından, bölgede avladıkları yaban domuzlarından sığırlara kadar geniş bir perspektifte oldukça elverişli koşullar sağladığını söyleyebileceklerini vurgulayan Baird, “Boncuklu Höyük yavaş yavaş, çok düşük düzeyde de olsa artık yerleşik yaşantıya geçişin, tarım ve hayvancılığın ilk izlerini görmemiz açısından çok önemli bir yer. En eski Konyalılar bu bölgede tarımı başlatmışlar.” ifadesini kullandı.

YERLEŞİK HAYATIN İZLERİNİ TAŞIYOR

Boncuklu Höyük’te birçok alanda yerleşik hayatın izlerine rastladıklarını belirten Baird, şöyle konuştu:

“Evlerde bir devamlılık söz konusu. Aynı evin kullanılması bazen 120-130 yıllık bir tarih gösteriyor. Yaklaşık 1600-1800 yıllık bir yaşam döngüsü var. Antik DNA analizleri de bize gösteriyor ki aynı evin içinde anne, çocuk, kardeş gömülerine rastlıyoruz. Burada kültürel devamlılığın yanında akrabalık ilişkilerinin de devamlığını söylemek mümkün. Bu kadar geçen süreç içerisinde insanlar çevrelerinde buldukları kaynakları tarıma ya da kültüre aktarma konusunda da oldukça gelişme kaydetmişler. Aynı zamanda evlerin tabanlarında tekrarlayan taban sıvası uygulamaları var. Bu da bize Boncuklu’daki hane halklarının evleriyle derin bağlar kurduklarını, ev içinde de kendi kimlik aidiyet göstergelerinin ve sembolik dünyalarının izlerini bıraktıklarını göstermesi açısından da çok önemli olduğunu söyleyebiliriz.”

“BONCUKLU HÖYÜK’ÜN ÇATALHÖYÜK’ÜN DE DİREKT ATASI OLDUĞUNU GÖSTERİR ÇOK ÖNEMLİ DELİLLER DE MEVCUT”

Boncuklu Höyük’te kadın ve erkek mezarlarında, evler arasındaki boşluklarda, evlerin içerisinde de boncuk bulduklarına değinen Baird, bunun sadece süs amacıyla kullanılmadığını, sembolik anlamlar da taşıdığını düşündüklerini kaydetti.

Boncuklu Höyük’ün milattan önce 9200, günümüzden de yaklaşık 11 bin 200 yıl öncesine tarihlendirildiğine dikkati çeken Baird, şöyle devam etti:

“Bu da Çatalhöyük’ten yaklaşık 2 bin yıl daha eski olduğunu gösteriyor. Boncuklu Höyük’ün Çatalhöyük’ün de direkt atası olduğunu gösterir çok önemli deliller de mevcut. Yeni yapılan çalışmalar Boncuklu topluluğu ile Çatalhöyük’teki büyük oranda bir topluluğun ortak genetik mirasa sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca Çatalhöyük toplumunun gelişmesinde Boncuklu’daki nüfusun rol oynadığıyla ilgili sürekliliklere ait birtakım güçlü kanıtlar bulunmaktadır. Çatalhöyük’tekileri önceden şekillendiren ve Orta Anadolu’daki diğer erken Neolitilik yerleşimlerinde görülmeyen pratikler, zemin alanının temiz ve kirli-mutfak alanı olarak ikiye ayrılarak temiz alanların sembolik detaylandırılması ve bu tür alanların insan gömüsü, yaban öküzü gibi hayvan başlarının duvarlara yerleştirilmesi, yerlerin ve duvarların boyanması, kilden yapılmış kabartmalar gibi ritüel pratiklerin kullanılmasından oluşur. Yaşayan evin sürekli yeniden inşası ve evin ölümü ve yeniden doğuşunu belirleyen ritüeller yoluyla oluşturulan soyut anlamlar dünyası da iki topluluk arasında gözlemlenen ortak bir özelliktir.”

Baird, Boncuklu Höyük’ün milattan önce 7600’lerde terk edildiğini, bu durumun Çatalhöyük’ün kurulmasından birkaç yüzyıl öncesine ait olduğunu söyledi.

Tarım Bakanından Şanlıurfa Paylaşımı

 

TİGEM - YouTube

Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde ( TİGEM) tarımsal faaliyetler tüm hızı ile devam ediyor. Şanlıurfa’da yaklaşık 636 bin dekar alanı kapsayan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde tarımsal sulamaların da doğru şekilde yapılması tasarrufu sağlıyor.


Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabından Ceylanpınar’da yer alan TİGEM arazileri ile ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşılan videoda Center pivot sistemi ile sulamada yüzde 30 tasarruf yapıldığı belirtilmiş. Ayrıca tam otomasyonlu sulama sistemi ile zaman ve işçilikten de büyük oranda tasarruf sağlandığı aktarıldı.


Bakan Kirişçi videoyu şöyle duyurdu;

“Tarımda su kaynaklarımızı doğru yöneterek enerji maliyetlerini düşürmek ve verimliliği artırmak ana hedeflerimizdendir. Bunun en güzel uygulamasını TİGEM, adım adım hayata geçiriyor.”

Bakan Kirişci, Nevşehir'de Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'nda konuştu: (2)

“Kent tarımı kavramını gündeme getirdik. Yani bir kentin ihtiyacı olan ürünlerin bu kentte üretilmesinin esas olduğunu ve bundan dolayı da bu üretim modelinin desteklenmesi gerektiği kanaatine vardık” – “Bunun ilkini de sera OSB düzeyinde İzmir’de, Dikili’deki yapmış olduğumuz girişimlerle Dikili Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi diyelim ya da Organize İhtisas Sera Bölgesi, adını tam olarak söyleyemiyorum ama yani bir OSB’nin sera uygulaması. Şimdi onun bir benzerini ve ikincisini inşallah Kozaklı’da gerçekleştireceğiz”

NEVŞEHİR (AA) – Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kozaklı’da, İzmir’in Dikili ilçesindeki gibi bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sera uygulamasını hayata geçireceklerini belirterek “Buraya gelen, bu bölgede turizm faaliyetlerinde bulunan, turizm adına bu şehri ziyaret eden 4 milyon civarındaki turistin ihtiyacı olan ürünlerin yerelden üretilmesi de gerçekleştirilmiş olacak.” dedi.

Kirişci, Nevşehir’de bir otelde düzenlenen Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kırsaldan kente göçün Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi.

Kırsalın yeniden hayat bulması için buralarda üretim yapacak vatandaşlara sahip çıkmak istediklerini anlatan Kirişçi, “Bunu çok çok önemsiyoruz, üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Tabii tek başımıza Bakanlık olarak bizim bir faaliyetimiz olmayacak. Tekrardan kentten kırsala bir göç ve onun köyde oluşturacağı düzensiz yapılaşmayı da dikkate alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla eğitim faaliyetleri için Milli Eğitim Bakanlığımızla sağlık hizmetleri için Sağlık Bakanlığımızla da entegre olarak bu çalışmaları yürüteceğiz.” diye konuştu.

Kirişçi, “kent tarımı” kavramını gündeme getirdiklerini anımsatarak şunları kaydetti:

“Bugün, ‘Bir kilo domatesin işte tarlada fiyatı bu, pazarda fiyatı bu. Bir kilo domatesin tarlada fiyatı bu, markette fiyatı bu.’ diye televizyonlarda sıklıkla gündeme geliyor. Buradaki en büyük maliyet unsurlarından birisi, zincirin uzunluğu ve buradaki lojistik maliyetleridir. Ürünün tazeliğini bu zincirin uzunluğu nedeniyle kaybediyor olması, hallerimizin halinin hal olmamasından kaynaklı zaten raf ömrü kısa olan bu ürünleri biz kısa zamanda kaybetmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bir kent tarımı kavramını gündeme getirdik. Yani bir kentin ihtiyacı olan ürünlerin bu kentte üretilmesinin esas olduğunu ve bundan dolayı da bu üretim modelinin desteklenmesi gerektiği kanaatine vardık. Bunun ilkini de sera OSB düzeyinde İzmir’de, Dikili’deki yapmış olduğumuz girişimlerle Dikili Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi diyelim ya da Organize İhtisas Sera Bölgesi, adını tam olarak söyleyemiyorum ama yani bir OSB’nin sera uygulaması. Şimdi onun bir benzerini ve ikincisini inşallah Kozaklı’da gerçekleştireceğiz.”


Burada yapacakları faaliyetlerin tarım ve turizme hitap edeceğine dikkati çeken Kirişci, “Bunlar yapışık ikizler. Birbirinden ayrılmayan ikiz olarak düşünülmeli ve buraya gelen, bu bölgede turizm faaliyetlerinde bulunan, turizm adına bu şehri ziyaret eden 4 milyon civarındaki turistin ihtiyacı olan ürünlerin yerelden üretilmesi de gerçekleştirilmiş olacak. Sadece Nevşehir, Nevşehir için mi üretecek böyle bir faaliyeti başlattığında? Elbette ki değil. Komşu iller var. Mesela Konya var. Bir metropol kent Kayseri var yine hakeza. Öbür tarafta Ankara var. Uzaklıkları değişiyor olsa bile buradaki jeotermal kaynağın bize sağlayacağı enerjiyle ilgili avantajları inşallah bu iş için kullanmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kirişci, IPARD projeleriyle ilgili rakamsal bilgiler vererek, şöyle devam etti:

“Malumunuz IPARD çağrısı kapsamında desteklenecek projelerin sıralamasında bu zamana kadar 65 ve üzeri olan sıralama, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kabine toplantısında paylaştığı gibi 30’a indirilmiş ve böylelikle Nevşehir ilimizde desteklenecek proje sayısı bir anda 75’ten 130’a çıkmıştır. Hibe desteği tutarının da 104 milyon liradan 133 milyon liraya, yatırım tutarının da 190 milyon liradan 242 milyon liraya çıktığını ifade etmek isterim. Yani biz bu projeleri önemsiyoruz. Bizim Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla da verdiğimiz destekler var. Oralarda da hibe desteklerimiz var. Ama bu IPARD adını verdiğimiz proje destekleriyle de bu sözünü etmiş olduğumuz destekleri üreticilerimize sağlamış olacağız.”


Bir diğer gündeme gelen konunun ise Yamula Barajı olduğunu hatırlatan Kirişci, “Yamula Barajı gibi Devlet Su İşlerinin görev alanında olduğu halde maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bunların yapımının tamamlanması uzun yıllara sarkacak olan projeler için bizim mutlak surette tıpkı otoyol, köprü, havalimanı gibi işletmeciliklerde kullandığımız yap-işlet-devret modelini inşallah denemek istiyoruz. Böylelikle bugünkü maliyeti 18,5 milyar lira olan bir projenin bu yöntemle yapılıp yapılmayacağını da tartışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kirişci, konuşmasının sonunda üreticilere seslenerek “Sen üret, yeter. Biz senin yanındayız. Biz senin arkandayız. Bu ülke üreten herkese saygı duyduğu gibi üreticilerine de çiftçilerine de buradan ayrı bir saygı ve ayrı bir muhabbet duyacaktır.” dedi.

Ordu'da tarım aracı devrildi: 1 kişi hayatını kaybetti

 

Ordu'da tarım aracı devrildi: 1 kişi hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, Sezer Yapıcı’nın (35) kullandığı tarım aracı, Karahasan Mahallesi Asarkaya mevkisinde yaklaşık 20 metre yüksekten bir evin önüne devrildi.

Kazada, sürücü Yapıcı, olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücünün araçta bulunan annesi Meryem (56) ve yeğeni Ayberk Yapıcı (10) ise yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 2 yaralı ambulansla Gölköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sezer Yapıcı’nın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından hastanenin morguna götürüldü.

Main Menu