16.01.2024 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

“Tarım Orman Gündemi” sektörün gündemini izleyici ile buluşturuyor…

Tarım Kredi marketlerinde indirimler 16-19 Ocak 2024 tarihleri arasında devam ediyor. Bu hafta 5 litre çamaşır yumuşatıcısı 63.90 TL, 1600 cc Sürahi 39,90 TL, 750 ml Sıvı Krem Temizleyici 24,90 TL, 400 ml Sıvı Bulaşık Deterjanı 64.90 TL’den satışa sunulacak. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde bu hafta tahin, süzme çiçek balı, limon sosu, tahin helvası, bisküvi ve atıştırmalık ürünler müşterileri bekleyecek. 1 litre nar suyu 52,90 TL, 1 kg Sütlü Salep İçecek 71,90 TL ve Yarım Yağlı Süt 1 litre 19.50 etiket fiyatıyla dikkat çekti. Peki Tarım Kredi marketlerinde bu hafta neler var? İşte, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri 16-19 Ocak 2024 kataloğu…
1/9
Tarım Kredi Marketleri 16-19 Ocak kataloğu 2024 | (indirimli ürünler) Çay çeşitleri, süt ürünleri, sürahi, bulaşık deterjanı, yumuşatıcı satışta


Tarım Kredi Kooperatif marketleri Türkiye’nin birçok bölgesinde hizmet vermeye devam ediyor. Bu haftanın indirimleri ise cuma gününe kadar geçerli olacak. Kampanyalı fırsatları kaçırmak istemeyenler ise Tarım Kredi Kooperatif marketi kataloğunda göz atıyor. Bu hafta özellikle süt ürünleri çeşitleri, temizlik malzemeleri, bebek bezi ve çay çeşitlerinde kampanyalı fiyatlar dikkat çekti. Demlik Poşet Siyah Çay 34,90 TL, Damla Sakızlı Türk Kahvesi 23,90 TL, Dibek Kahvesi 33,90 TL, Sıcak İçecek çeşitleri 28,90 TL, 1000 Gram Siyah Çay 94,90 TL, Bergamot Aromalı Çay 46,90 TL olacak. İşte, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimleri…

Tarım Kredi Marketleri 16-19 Ocak kataloğu 2024 | (indirimli ürünler) Çay çeşitleri, süt ürünleri, sürahi, bulaşık deterjanı, yumuşatıcı satışta!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Bakan Yumaklı’yı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Görüşmede gıda ve tarım sektörünün rekabet gücünü artırmak ve ürünlerin dünya pazarlarındaki varlığını güçlendirmek için atılacak stratejik adımları ele aldıklarını belirten Bakan Bolat, gıda ürünleri üretim ve tüketim miktarları ile fiyat gelişmeleri üzerinde durduklarını belirtti.

Bolat, şunları kaydetti:

“Ülkemizin tarımsal üretiminde kalite ve verimliliği artırmak, bu alandaki ihracat verilerimiz doğrultusunda, ticari etkinliğimizi çok daha yüksek seviyeye çıkarmak ve gıda fiyatlarının dengelenmesi hususlarında karşılıklı görüşlerimizi paylaştık. İki bakanlık arasındaki işbirliğini daha da güçlendirecek adımlar atmaya kararlıyız.”

“İşbirliği içinde adım atmayı sürdüreceğiz”

Bakan Yumaklı da paylaşımında, ziyarette tarım sektörü ile ilgili üretim, tüketim ve ihracat konularına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Üreticilerin emeği ile berekete dönüştürdüğü ürünlerin, tarladan raflara kadar olan yolculuğundaki tüm süreçlerde, Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde adım atmayı sürdüreceklerinin altını çizen Yumaklı, “Kıymetli Bakanımıza nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize giden yolda gerçekleştirdiği çalışmalarda kolaylıklar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım yatırımlarından en büyük payı sulama projeleri alacak

Tarım sektöründe bu yıl uygulanacak 370 proje için 101 milyar 8 milyon liralık ödenek tahsis edilirken en büyük pay sulama yatırımlarına ayrıldı.

2024 Yılı Yatırım Programı’ndan derlediği bilgiye göre, tarım sektöründe bu yıl yürütülecek projelere ayrılan tutarlar belirlendi.

Toplam 370 proje için 101 milyar 8 milyon 432 bin lira ödenek kullandırılacak. Ayrılan kaynağın yaklaşık 85 milyar 206 milyon lirası devam eden projelere, 14 milyar 792 milyon lirası yeni projelere ve 1 milyar lirası etüt projelerine tahsis edildi.

Söz konusu tarım yatırımları içinde en fazla pay 53,2 milyar lirayla sulama projelerine ayrıldı. Bu alanda 217 proje gerçekleştirilecek. Sulama yatırımlarının 51 milyar liralık kısmı 209 proje için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından kullanılacak. Bu alanda depolama, iletim tüneli, sulama, ıslah ve taşkın projeleri öne çıkıyor.

Tarım yatırımları içinde sulamayı 32 proje ve 22 milyar 942 milyon liralık yatırım tutarıyla taşkın koruma takip etti. Bu alandaki yatırımların büyük kısmı DSİ tarafından yapılacak. DSİ, taşkın koruma çalışmaları için 22,9 milyar liralık yatırım gerçekleştirecek. Karadeniz’de taşkın kontrol tesisleri projeleri çerçevesinde de yaklaşık 10,9 milyar lira harcanacak.

Bitkisel üretim için 9,9 milyar liralık yatırım

Taşkın korumayı 11 milyar 988 milyon liralık ödenekle ormancılık izledi. Bu alanda 32 proje hayata geçirilecek. Projelerin 11 milyar 960 milyon liralık kısmını Orman Genel Müdürlüğü, 37,5 milyon liralık kısmını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üstlenecek. Ormancılık yatırımlarında bozuk alanların rehabilitasyonu, fidan üretimi, orman yangınlarıyla mücadele ve 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde yeni bina yapımları öne çıkıyor.

Bitkisel üretime bu yıl 9 milyar 861 milyon lira ödenek ayrıldı. Arazi toplulaştırması ve program destekleri gibi alanlarda 55 proje bulunurken bunların 25’ini Tarım ve Orman Bakanlığı üstlenecek. Bakanlık 25 projeyi yaklaşık 4,3 milyar liralık ödenekle tamamlayacak. Bu alanda deprem sonrası onarım çalışmalarına da devam edilecek.

Hayvancılıkta altyapı ve üretim yatırımları ön planda

Hayvancılık alanında 19 proje için 2 milyar 72 milyon lira yatırım yapılması öngörüldü. Bu alanda 11 proje yine Bakanlık tarafından yürütülecek ve 1,5 milyar liralık yatırım yapılacak. Hayvancılık alanında altyapının geliştirilmesi ve üretimi geliştirme gibi alanlarda yatırım planlanıyor.

Su ürünleri sektöründe de 946 milyon 209 bin liralık yatırım gerçekleştirilecek. Bu alandaki 15 projenin 4’ü Tarım ve Orman Bakanlığı, 11’i ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek. Ödeneğin büyük kısmı su alanlarının balıklandırılması için kullanılacak.

Main Menu