26.12.2023 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

ZEYTİNDE VERİMLİLİK İÇİN TOPRAK ANALİZLERİ BAŞLADI

Bursa Gemlik Belediyesi başta zeytin üreticisi olmak üzere çiftçiler için kurduğu Gemlik Tarım A.Ş Laboratuvarı’nda toprak, su ve yaprak analizleri yaparak az maliyetle daha fazla ürün elde etmesini sağlıyor.

Gemlik Tarım A.Ş (GEMTAR) Laboratuvarı’nda başta zeytin üreticisi olmak üzere çiftçilerin ürün kalitesinin arttırılması ve doğru gübre kullanımını sağlayarak topraklarını korumaya yönelik birçok bitki besin elementi ve toprakların fiziksel özelliklerine bakılıyor.

Zeytinin verimliliğine değindiğimiz “Zeytinde verimlilik için toprak analizleri başladı” adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

2024 YILINDA BORÇLU ABONELERE ENERJİ VERİLMEYECEK!

Hizmet verdiği altı ilde tarımsal sulama kaynaklı ödeme sorunlarıyla mücadele eden DEPSAŞ Enerji, devletten peşin olarak satın aldığı elektriği, hanelere ve tarımsal sulama alanlarına sürdürülebilir bir şekilde dağıtmak için mücadele ederken, abonelerini borçlarını zamanında ödemeleri konusunda son kez uyardı. 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceğini bildiren şirketin, 30 binin üzerinde tarımsal sulama abonesinin olduğunu biliniyor.

Faaliyet bölgesinde 30 bin tarımsal sulama abonesinin olduğunu açıklayan enerji şirketi, abonelerin yüzde 81’inin borçlu olduğu bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceği duyuruldu.

Enerji borcu olan abonelere değindiğimiz “2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyecek!” adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

COĞRAFİ İŞARETLİ HAVRAN MANDALİNASI HASAT EDİLİYOR

Bu yıl coğrafi işaret alarak tescillenen Havran mandalinası için hasat mevsimi tatlı bir telaş ile başladı. Balıkesir’in Havran ilçesinde başlayan hasatta bu yıl 200 bin ton mandalina hasadı hedefleniyor. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, 200 bin ağacın hasat edileceğini bildirdi.

İnce kabuklu, lezzetli ve sulu Havran Mandalinası Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un önderliğinde yapılan çalışmalar ile coğrafi işarete kavuştu. Aralık ayı başında başlayan ve ocak ayı sonuna kadar süren mandalina hasadında yaklaşık 200 bin ağaç hasat edilecek.

Havran mandalinasına değindiğimiz “Coğrafi işaretli Havran mandalinası hasat ediliyor” adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

KANDIRA HİNDİLERİ ÇOK MEŞHUR

Kocaeli’de yaklaşık 155 yıldır doğal ortamda yetiştirilen, lezzetiyle çok talep gören meşhur Kandıra hindisi, vatandaşlar tarafından severek tüketiliyor. Hem damakları tatlandıran hem de sofraları süsleyen hindinin kilosu 350 liradan alıcı buluyor.

Lezzetiyle ün salan Kandıra hindisi, yıllardır köy sakinlerince doğal ortamda yetiştiriliyor. Meralarda 8 ay boyunca beslenen, eti lezzetlenip yağlandıktan sonra Türkiye’nin dört bir yanına satılan Kandıra hindisi, vatandaşlar tarafından severek tüketiliyor. İstanbul, Bursa ve Ankara başta olmak üzere yaklaşık 15 ilden talep gören hindi, kilosu 350 liradan satılıyor.

Kandıra hindilerine değindiğimiz “Kandıra hindileri çok meşhur” adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

Main Menu