19.01.2023 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

Adana'da polis ekipleri tarım işçilerini unutmadı

Tarım işçilerinin mesaisi devam ediyor.

Kış mevsiminde de zorlu şartlar altında çalışan işçiler, çocuklarıyla birlikte mücadele ediyor.

Kahraman Türk polisi de bunun üzerine harekete geçti.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Sevgiyle Büyüyoruz’ projesi başlattı.

100 aile tespit edildi

Proje kapsamında yapılan saha çalışmasında ekipler tarafından, barınma ihtiyacı olan tarım işçilerini belirledi.

Çadırlarda yaşamlarını sürdüren 100 aile için ihtiyaç fazlası 120 yatak tırlara yüklenerek yola çıktı.

Yatakları omuzlarında taşıdılar

Seyhan ilçesine bağlı Çaputçu ve Camuzcu mahallelerindeki ailelerin yaşadığı bölgeye giden polis, yatakları çadırlara taşıdı.

Bu ziyaretle mutlu olan çocuklar ise polislerle hatıra fotoğrafı çektirip, oyunlar oynadı.

Tarım işçisi aileler de emniyetin yardımı için ekiplere teşekkür etti. 

 
Zorlu kış şartlarında tarımı sürdürenlere polis yardımı #1

Dijital Tarım Kütüphanesi, 25 bin üyeye ulaştı

Dijital Tarım Kütüphanesi, 25 bin üyeye ulaştı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre; bakanlıkta personelin mesleki araştırmalarına yardımcı olmak amacıyla ilk kez Ziraat Vekaleti Neşriyat ve Tanıtma Müdürlüğü bünyesinde, 1944 yılında kurulan Tarım ve Orman Bakanlığı Kütüphanesi, Eğitim ve Yayın Dairesi’ne bağlı olarak Yenimahalle ve Söğütözü kampüslerinde kullanıcılara kapılarını açıyor. Uzun yıllardır korunmuş ve sürekli yenilenmiş geniş koleksiyona sahip olan kütüphanede, Türkiye’de tarım ve ormancılıkla ilgili yayınların önemli kısmı bulunuyor. Koleksiyonunun tamamına yakınının tarım ve ormancılıkla ilgili yayınlardan oluşması sebebiyle ‘tarım ihtisas kütüphanesi’ niteliği taşıyor. Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Birliği (IFLA) tarafından yayımlanan ‘Kütüphaneler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ kapsamında tarım konulu kütüphane olarak bakıldığında; burada bulunan tarımsal kaynakları herkesin eşit kullanımını sağlamanın yanı sıra kullanıcılara çevrim içi olarak bilgiye hızlı erişim sağlamak noktasında faaliyetler yürütülüyor. Kütüphane, kurulan altyapı ve sistemle tarımsal alanda üretilen tüm basılı yayınları bünyesine dahil edebilecek kapasiteye sahip bulunuyor. Merkez kütüphanede 165 metrekare süreli yayınlar, 160 metrekare Osmanlıcalar ve nadir eserler bölümü, Söğütözü Kütüphanesi’nde ise 400 metrekare olmak üzere toplam 725 metrekare kütüphane alanı bulunuyor. Ayrıca toplam 50 kişi oturma kapasiteli okuma salonları da yer alıyor.


Dijital Tarım Kütüphanesi, 25 bin üyeye ulaştı

16 BİN YAYIN DİJİTALLEŞTİRİLDİ

Merkez kütüphanesinde 22 bini kitap olmak üzere tamamına yakını tarımla ilgili 30 bin yayın, Söğütözü Kütüphanesi’nde de 13 bin 500 yayın olmak üzere toplam 43 bin 500 yayın hizmete sunuluyor. Dijitalleştirme faaliyetleri ise devam ediyor. Bakanlığın görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili 16 bin yayın, yaklaşık 2,5 milyon sayfa olarak tarandı ve dijitalleştirildi. Dijitalleştirilen bu yayınların içinde Osmanlı döneminde ziraat mekteplerinde okutulan ders kitaplarıyla Cumhuriyet’in ilk dönemlerine, tarımsal gelişim tarihine ışık tutan yaklaşık 50 derginin 2 bin sayısı da bulunuyor. Zaman ve mekana bağlı kalmaksızın daha geniş okuyucu kitlesine ulaşmak amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda ise ‘Dijital Tarım Kütüphanesi’ kuruldu. Kütüphaneye https://kutuphane.tarimorman.gov.tr adresinden açık erişim ilkeleri çerçevesinde ve ücretsiz olarak ulaşılabiliyor. İnternet sitesindeki yazılım sayesinde PDF yolu tanımlanan tüm içerik indekslenebiliyor ve bu sayede kullanıcıya çok hızlı bir ‘Tam Metin Arama’ kolaylığı sunuluyor. Yoğun ilgi gösterilen sitede son 1 yıldaki aramalara göre Almanya, Azerbaycan ve ABD başta olmak üzere toplam 230 ülkeden gösterim gerçekleşti. Siteye 127 ülkeden giriş yapıldı. Dijital kütüphaneye en çok ziyaret ise Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’dan oldu. Sitenin e-Devlet üzerinden toplam 25 bin üyeliği bulunuyor. Üyelerin yaş aralığı 17 ve 94 arasında değişirken, yaş ortalaması ise 37,3 olarak gerçekleşti.

Yerli ve milli tohumlar "Kent Tarımı" kapsamında kadın çiftçilere dağıtıldı

Yerli ve milli tohumlar "Kent Tarımı" kapsamında kadın çiftçilere dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca “Kent Tarımı” uygulamaları kapsamında 3 ilde başlatılan projeyle kadın çiftçilere 4 milyon yerli sebze fidesi hibe edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kent Tarımı uygulamaları çerçevesinde büyükşehirlerdeki kadın çiftçileri yerli ve milli tohumlarla buluşturuyor.

“Yerli ve Milli Tohumların Kentli Kadın Çiftçilerle Buluşturulması Projesi” ile Bakanlıkça Ankara’da 26, İstanbul’da 15, İzmir’de 30 ilçede sebze fidesi, yüzde 100’e varan hibe oranlarıyla kadın çiftçilere verildi. Böylece 3 büyükşehirde toplam 4 milyon sebze fidesi temin edilerek dağıtıldı.

Yine Bakanlıkça, “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerinden gelen proje teklifleri değerlendirilirken genç ve kadın çiftçilerin yer aldığı projelere öncelik verildi.

Bu doğrultuda İstanbul, Manisa, Hatay, Tokat, Aksaray, Isparta, İzmir ve Samsun’da kadın çiftçi kooperatiflerine meyve ve sebze kurutma tesisleri kuruldu. Böylece taze tüketime yönelik meyve ve sebzelerin israfı önlenerek, katma değerli ürün elde edilmesi sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığının bitkisel üretimde kadın çiftçilere verdiği diğer destekler ise şöyle:

“- Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarıyla üretim yapan 14 bin 276 kadın çiftçiye 2018-2021 döneminde toplam 35 milyon lira destek sağlandı. 847 bin dekar alanda iyi tarım uygulamalarıyla üretim yapan 10 bin 694 kadın çiftçiye 43 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı.

– Kadın ve genç üreticilere tıbbi aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştirmek amacıyla hazine arazisi parsellerinden kiralamak için başvurduklarında ilave 5 puan veriliyor.

– ÇKS’ye kayıtlı ve tarımsal faaliyet yapılan alan toplamı 5 dekar veya altında olan, yaş çay ve fındık ürünleri hariç, açıkta ve/veya örtü altı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan gerçek kişi çiftçilere, bitkisel üretim destekleri kapsamında küçük aile işletmesi desteği sağlanıyor. Destekleme birim fiyatı yüzde 100 artışla dekar başına 200 lira olarak uygulanıyor. Uygulamanın başladığı 2016’dan bugüne kadar 99 binden fazla küçük aile işletmesine 33 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı.”

– “Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üretim kaynaklarını doğru kullanarak Türkiye’nin gıda güvenliğini sağlayacak, üretimde sürdürülebilirliği güçlendirecek ve verimliliği artıracak rasyonel bir planlama yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu planlamanın en önemli ayaklarından birisinin “Kent Tarımı” olduğuna dikkati çeken Kirişci, şunları kaydetti:

“Yerinde üretim-yerinde tüketim anlayışıyla tüketicilerin taze, ucuz ve en az fireyle sebze ve meyveye ulaşımını sağlamak amacıyla Kent Tarımı uygulamalarını adım adım hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, jeotermal kaynaklarımızın yanı sıra rüzgar, güneş ve biyokütle gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının da kullanılacağı tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerini hızla yaygınlaştırıyoruz. Kent Tarımı ile ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Burada ilk etapta 3 yıllık bir eylem planı hazırlıyoruz. Kent Tarımı uygulamalarımızda kadın ve genç çiftçilerimiz bizim için çok önemli.”

Kirişci, tarımla ilgili yatırım ve desteklerde genç ve kadın üreticilere öncelik verdiklerini belirtti. Bu kapsamda kırsal kalkınma desteklerinde kadınlara öncelik verdiklerini ve pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayan Kirişci, şu ifadeleri kullandı:

“Kendilerini öne çıkarmak için kadın yatırımcılarımıza IPARD proje seçiminde ilave puanlar veriyoruz. 2007’den bu yana 5 bin 466 kadın yatırımcımız desteklenmiştir. Bir milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz tarımın, ülkemizin bekası ve bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bizim için en stratejik sektör konumunda olan tarımı gençlerimizin ve kadınlarımızın gücüyle daha da güçlendiriyoruz. Bilimden ekonomiye, spordan sanata, siyasetten akademisyenliğe kadar birçok alanda başarı hikayeleri yazan kadınlarımız, tarımın da kahramanlarıdır. Onların yolunu açmak bizim birinci hedefimizdir.”

Erzincan'da lise öğrencileri gezen tavuk yumurtası ve sebze üretiyor

Erzincan'da lise öğrencileri gezen tavuk yumurtası ve sebze üretiyor

Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, uygulama derslerinde sebze yetiştirip gezen tavuk yumurtası üretiyor.

Teknik eleman yetiştirmek için 1927’de Tali Ziraat Mektebi olarak kurulan okulda öğrenciler şimdi tarım, laboratuvar, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanlarında eğitim görüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde imzalanan “Gelecek Tarımda, Tarımın Geleceği ise Gençlerde” projesiyle lisenin tarım bölümü öğrencileri okulun serasında sebze yetiştiriyor, hayvan yetiştiriciliği bölümü öğrencileri ise gezen tavuk yumurtası üretiyor.

Öğrenciler, sınıflardaki teorik derslerin ardından serada ellerinde çapalarla uygulamalı eğitim görüyor. Kanatlı hayvan alanları, tarım aletleri atölyesi ve tarım laboratuvarları gibi alanlarda da liseliler uygulamalı eğitim alıyor.

Öğrencilerin ürettiği gıda maddeleri ise vatandaşlara satılıyor. Buradan elde edilen gelir de hem yeni üretimin yapılmasına hem de öğrencilere harçlık olarak kullanılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, AA muhabirine, okulda mevsimsel şart ve duruma göre farklı ürünler yetiştirildiğini söyledi.

Açılan bölümlerin öğrenci sayısına olumlu yansıdığını dile getiren Gün, “Özellikle bu sektörde çalışacak insanları daha nitelikli, bilgili ve iyi eğitimli yetiştirmek istiyoruz. Verimi artırabilmek için eğitimli insanları çoğaltmak, bu sektörde çalışan gençlerin istihdamını bu yöne kanalize etmek istiyoruz. Bu yüzden de okulumuzun uygulama alanı çok önemlidir.” dedi.

– “Ürünleri vatandaşla buluşturuyoruz”

Okullarında yaz kış demeden üretimin yapıldığını dile getiren Gün, “Erzincan’da sıfırın altında 12-13’e kadar düşen hava sıcaklığında ürünler elde ediliyor. Ürünleri döner sermaye vasıtasıyla vatandaşla buluşturuyoruz. Edilen geliri ise yine burada çalışan öğrencilerimize harçlık olarak veriliyor. Kanatlı hayvan barınaklarında öğrencilerimiz hem uygulama hem de gelecekle ilgili teoriği pratiğe çevirebilme yeteneği kazanıyor.” diye konuştu.

Lisenin öğretmenlerinden Muzaffer Kıvanç da öğrencilere tohumdan hasada kadar geçen süreçte tüm işlemlerin uygulamalı öğretildiğini belirtti.

Şu anda okulun serasında öğrencilerle yetiştirdikleri kıvırcık, fındık turp, yeşilsoğan ve dereotunun bulunduğunu ifade eden Kıvanç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ocak ayında hasat bittikten sonra artık fide dönemine geçiyoruz. Geçen yıl 90 bin fide yetiştirdik ve çiftçilerimize satışını yaptık. Bu yıl 100 bin fide hedefliyoruz. Fide satışımız bittikten sonra da yazın sırık domates ve salatalığımız oluyor. Bunları yetişme sürecini öğrencilerimiz bire bir öğreniyor. Mezun olduktan sonra da rahatlıkla kendi işletmelerini kurabilecekler.”

– Harçlıkları okuldan

Okulun 11. sınıf öğrencilerinden Furkan Budak ise derslerde gördükleri teorik eğitimi arazi ve serada pekiştirmenin kendilerini geliştirdiğini söyledi.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu dile getiren Budak, “Burada öğrendiğimizi kendi arazilerimizde, orada öğrendiklerimizi de okulda yapabiliyoruz. Okulda çalıştığımızda bize harçlık veriliyor. Onunla da aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz.” dedi.

500 aileye 1000 damızlık koç ve teke desteği

Denizli’de koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan üreticilerin, sürülerinde verim ve kalitenin düşmesine engel olmak için geçtiğimiz yıl 400 adet damızlık koç ve teke desteği sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da küçükbaş hayvan desteği projesine devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu kapsamda Tarım ve Orman Denizli İl Müdürü Şakir Çınar ile “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma” projesi işbirliği protokolünü imzaladı. Protokole, Başkan Zolan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Tarım ve Orman Denizli İl Müdürü Şakir Çınar ve Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir katıldı. Başkan Zolan’ın her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Çınar, “Tarıma verdiğiniz destekler sayesinde Denizli çiftçisine her gün bir katkı yapıyoruz. Buğday tohumundan zeytin sineği mücadelesine, salkım güvesinden koç teke desteğine kadar birçok konuda verdiğiniz katkıyı çiftçilerimize ulaştırdık. Çiftçimiz, köylümüz size müteşekkir” dedi. Özdemir de, Büyükşehir Belediyesinin kırsala yönelik desteklerinin artarak devam ettiğini belirterek, Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Başkan Zolan: “Her dokunuş üretime katkı sağladı”

Başkan Zolan ise güzel bir işin altına birlikte imza attıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak üreten insanlarımıza, çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza destek olmak için birçok proje hayata geçirdik. Her dokunuş üretime katkı sağladı. Üreten insanlarımız hem daha fazla kazanç sağladı, hem de yaşadıkları yerlerde mutlu oldu. İnsanlarımız ürettiğinde, kendi ayakları üzerinde durduğunda, mutlu olduğunda biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çok mutlu oluyoruz” diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Zolan, desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Taze ırklar, verimli sürüler

Denizli genelinde hayvancılıkla uğraşan 500 aileye 2’şer adet olmak üzere 1000 damızlık küçükbaş hayvan desteği verileceğini ifade eden Başkan Zolan, “Çiftçimize, üreticimize katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Verim ve kalitenin artması için yeni teke ve koçların sürülere katılması gerekiyor. Üreticimiz inşallah bu desteklerle sürülerini de yenilemiş olacak. Taze ırklarla daha sağlıklı, kaliteli ve verimli sürülerin oluşmasına imkan sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu desteğimizin vatandaşlarımıza büyük kazanç getirmesini, üretimin artarak ekonomiye katkı sağlamasını temenni ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

500 aileye 1000 damızlık koç ve teke

Konuşmaların ardından protokol Başkan Zolan ve İl Müdürü Çınar tarafından imzalandı. Protokolle 350 aileye 2’şer baş koçluk toklu ile 150 aileye de 2’şer baş tekelik çepiç olmak üzere 500 aileye toplamda 1000 küçükbaş hayvan desteği verilecek.

Anadolubank, 2022 yılında dijital hizmetlerini çeşitlendirdi

2023 yılında KOBİ’lere ve ihracatçı şirketlere olan konsantrasyonu artıracaklarını belirten Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, “Dijitalleşme gündem maddelerimizin ilk sıralarında yer almaya devam edecek” dedi.

2022’de 25. yılını kutlayan Anadolubank, müşteri odaklı stratejisi, yenilikçi hizmetleri ve sürdürülebilir büyüme performansıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bankacılık sektöründeki dinamikleri yakından takip eden ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla ihtiyaca yönelik çözümler üreten Banka’nın 2022 değerlendirmelerini ve önümüzdeki dönem planlarını Genel Müdür Namık Ülke’den dinledik.

Anadolubank 2023 Ocak ayında dijital kanallardan İhtiyaç Kredisi sunmaya başlıyor

Anadolubank olarak Dijital Bankacılık faaliyetlerimiz altında otomasyona dayalı hizmetlere ve iş süreçlerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Bireysel Bankacılık alanında Renkli Hesap ürününde yaptığımız geliştirmeler ile müşterilerimize 7 farklı para birimi ve kıymetli maden üzerinden günlük birikim yapma imkanı sunduk. Dijital kanallarda yoğun olarak tercih edilen Renkli Hesap’ın rekabetçi hoş geldin faizi ile çok sayıda yeni mevduat müşterisi edindik.

Yakın zamanda dijital kanallarımızdan sunacağımız ihtiyaç kredisi için bir kampanya hazırlığındayız. Bunun öncesinde tüm bankacılık hizmetlerini müşterilerimize özellikle de Anadolubank Mobil’den sunabilir hale gelmek için ürün ve alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Yaptığımız iş birlikleri ile Bankamız hemen hemen tüm kurumların faturalarının tahsilatlarına aracılık eder hale geldi. Yine yatırım ürünleri alanında yaptığımız TEFAS entegrasyonu ile müşterilerimiz sektörde yer alan tüm yatırım fonu ürünlerini alabilme imkanına kavuştular. Ayrıca İş Portföy ile yaptığımız iş birliği kapsamında Anadolubank Para Piyasaları Fonu ile müşterilerimize Banka’ya özel ilk fon satışını gerçekleştirdik. Diğer taraftan bankasürans alanındaki yenilikleri de yakından takip ediyoruz. Bu alanda 2010 yılından bugüne yatırım yaptığımız Anadolubank Sigorta Platformu üzerinden hayat dışı sigortalarda 6 şirket ve hayat sigortalarında da farklı 6 şirket üzerinden müşterilerimize alternatifli sigorta tekliflerimizi anlık olarak sunabiliyoruz. 2023 yılında da hedefimiz dijital kanallarımızdan sigorta satışına ağırlık vererek kanal çeşitliliğimizi artırmak olacak.

Özetle geçtiğimiz yıl Bireysel Bankacılık alanında ürün çeşitliliğimizi artıran çok sayıda projeyi hayata geçirmiş olduk.

Dijital kanallarımıza yatırımlarımız öncelikli gündemimiz olsa da şubelerimiz bizim için değerini korumaya devam ediyor. Önceki senelerde Özel Bankacılık yapılanmamızı tamamlamıştık. 2022 yılında Özel Bankacılık uzmanlığımızla müşterilerimize birikimlerini hazine ürünleri ile çeşitlendirme ve enflasyona karşı koruma konularında önemli hizmetler sunmayı başardık. Yine Özel Bankacılık segmentimizde sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerimizi genişlettik. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerle bu konuda sektörde iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebilirim. Özel Bankacılığa yönelik çağrı merkezi, dijital sözleşme ve onay gibi geliştirmelerimiz devam ediyor.

Dış ticarette pazar payı artmaya devam ediyor

Geçtiğimiz yılın sonlarında TV’de yayınlanan son reklamımızda ‘’Dış Ticarette Deneyimi ile Kapıları Açan Bir Bankam Var’’ söylemini kullandık. Bu iddiayı Bankamızın iştiraki olduğu Habaş Topluluğu’nun ülkemizin en önde gelen ihracatçılarından olmasının verdiği güvenle rahatlıkla ortaya koyabildik. Dış ticaretin özellikle de ihracatın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada öneminin artacağını görüyoruz. Bu alanda organizasyonumuzu güçlendirerek, uzman kadromuzla bir yandan mevzuattaki güncellemelerle müşterilerimizi desteklerken bir yandan da dijital hizmetlerimizi geliştiriyoruz.

KOBİ Bankacılığı büyüyor

2022’nin sonunda müşteri segmentasyonumuzu KOSGEB tarafından belirlenen resmi ciro aralıklarına göre yeniden düzenledik. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunacağımız yeni iş modelimiz ile yıla daha güçlü bir giriş yapmayı hedefliyoruz.

Deneyimli kadromuz ve butik bankacılık anlayışımızla şirketlere sadece kredi veren değil aynı zamanda danışmanlık da yapabilen bir Bankayız. Regülasyonların en fazla desteklediği segment olan KOBİ’lerle çalışmalarımızı daha da genişletme arzusundayız. Bu kapsamda organizasyon yapımızı, odaklanmamızı artıracak şekilde güncelledik, kredi tahsis yetkilerini revize ettik, İGE ve KOBİ’lere dönük kredilere öncelik vermeye başladık. KOBİ Bankacılığı’nın altında takip ettiğimiz Tarım ve Altın Bankacılığı faaliyetlerimiz de artarak devam ediyor. Tarım Bankacılığı’nda Tarım Kart iş birlikleri, Çiftçi Finansman Sistemi anlaşmaları ve dijitalden başvuru alımı çalışmalarımız sürerken Altın Bankacılığı’nda kredi ve mevduat hizmetlerimizle başta kuyumcular olmak üzere tüm müşterilerimize hizmet verebiliyoruz. Yakın zamanda altın toplama ve altın DBS ile bu alandaki ürün gamımızı genişleteceğiz.

Nakit Yönetimi ve Fintek iş birlikleri

Müşterilerimize sunduğumuz nakit yönetimi çözümleri Banka olarak önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu noktada hem farklı uzmanlıklardan faydalanmak hem de teknoloji ağırlıklı kanal alternatifleri ile müşterilerimize değer yaratmak için finteklerle iş birliğini önemsiyoruz. Ödeme kuruluşları ve Açık Bankacılık platformları başta olmak üzere 30’dan fazla fintek ile çalışmalarımız devam ediyor. Platform ve Servis Bankacılığı ile değişen bankacılık anlayışına ayak uyduruyoruz. Entegrasyon çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Açık Bankacılık’ta hesap hareketlerine yakın zamanda ödeme emirleri eklenecek. Tabii bütün bunları yaparken geliştirmelerimizi bilgi güvenliği ve fraud yatırımlarımızla desteklemeye özen gösteriyoruz.

2022 yılında gündemlerden biri de “Sürdürülebilirlik” oldu

Tüm sektörlerin odağında olan sürdürülebilirlik konusu, Bankamızın da 2022 yılında önemli gündem maddelerinden biriydi. Anadolubank olarak Sürdürülebilirlik Birimimizi kurarak hareket planımızı oluşturduk. Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda öncelik alanlarımızı belirleyerek çalışmalarımıza başladık. Sürdürülebilirlik Komitemizin önderliğinde sürdürülebilirlik ve çevresel sosyal etkilerin yönetimi politikalarımızı oluşturduk. Sürdürülebilirlik temalı kredilerin oluşturulması, çevresel ve sosyal risklerin kredi süreçlerine entegrasyonu çalışmalarımız devam ediyor. Sürdürülebilirliği kurum stratejimizin bir parçası haline getirme hedefimizle, çalışanlarımızın farkındalığını artırmak için de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

En değerli kaynak çalışanlar

Bütün yapılanların arkasındaki gerçek kahramanlar, bizim en değerli kaynağımız olan çalışanlarımız. 2022 yılında toplam 75 bin saatlik eğitim gerçekleştirdik. Yıl boyu gerçekleştirdiğimiz 3 binin üzerindeki mentorluk görüşmelerimiz, yetenek yönetimi ve liderlik takımı programlarımızla çalışanlarımıza değer katmaya çalıştık. Yöneticilerimizin kendi içimizden yetişmesi ise en büyük hedefimiz. Anadolubank olarak şube müdürlerimizin %63’ünün kendi iç kaynaklarımızdan yetiştiğini söylemekten gurur duyuyorum. Üniversitelerdeki kariyer günlerinde etkinliğimizi artırdık, yaptığımız yarışmalar sonucunda başarılı olan 5 genç arkadaşımızı Bankamıza kazandırdık. Hedefimiz; karşılıklı güven ilişkisi içinde çalışanlarımızın potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri ve herkesin değer yaratabileceği, katkı sağlayabileceği bir kurum olmak.

Anadolubank 25. yılında “Vaktimiz Sizin” dedi

2022 yılında Bankamızın 25. yılını kutlarken müşteri odaklı stratejimizi marka vaadine taşıyarak müşterilerimize “Vaktimiz Sizin” dedik. İlk günden bu yana müşterilerini merkeze koyan, hizmet odaklı yaklaşımıyla fark yaratan Anadolubank, bundan sonra da ihtiyaç odaklı yaklaşımla müşterisine her daim vakit ayıran ve müşterisini doğru anlayan banka olma önceliği ile faaliyetlerine devam edecek.

Anadolubank 2023 yılında da değer yaratmayı sürdürecek

2023, dünyada ve Türkiye’de jeopolitik gelişmelerin öne çıkacağı bir yıl olacak. Dolayısı ile Anadolubank olarak biz de gelişmeler doğrultusunda yılı dinamik bir şekilde yöneteceğiz. Dijitalleşme alanında yatırımlarımızı sürdürürken, müşterilerimiz için yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz. KOBİ’lere, ihracatçı şirketlere ve nakit yönetimi ürünlerine olan konsantrasyonumuzu artıracağız. 2022 yılında önemli adımlar attığımız sürdürülebilirlik, dijitalleşme, bilgi güvenliği, açık bankacılık ve fintek iş birlikleri gibi konularda atılımlara devam edeceğiz. Özetle doğru bir yapılanma ile butik bankacılık hizmet kalitemizi koruyarak değişen bankacılık beklentilerini karşılayacak şekilde tüm paydaşlarımıza değer yaratacak bir sene geçirmeyi hedefliyoruz.

Sudan talep etti: Türkiye'den destek istiyoruz!

Dost ülke talep etti: Türkiye'den destek istiyoruz

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, Sudan Maliye ve Sanayi Bakanları ile bir araya geldi.

Ziraat Katılım’ın Afrika’daki ilk ve tek şubesini ziyaret etmek ve Sudanlı yetkililerle bir araya gelmek için başkent Hartum’a gelen Özdemir, Sudan Maliye Bakanı Cibril İbrahim ve Sanayi Bakanı Betul Abbas Avad ile görüştü.

Ziyaretlerde, Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakütük, Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul İspaha, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Buçukoğlu, Mahmut Esfa Emek ve Mehmet Başıbüyük de hazır bulundu.

Sanayi Bakanı Avad, Türkiye’deki KOBİ sektörünün çok güçlü olduğunu ve bu konuda ilgili kurumlardan teknik ve danışmanlık hizmeti almak istediklerini söyledi.

Genel Müdür Özdemir de Hartum şubesini satın aldıklarını ve burada kalıcı olma hedefinde olduklarını belirterek, “Sudan’daki hacmimizi daha da arttıracağız. Bu vesileyle Afrika’daki başka ülkelere de açılmayı düşünüyoruz.” dedi.

Sudan’da kalıcı hedefleri olduğunu ifade eden Özdemir, Ziraat Katılım’ın Hartum şubesinde sermaye artırımı yapacaklarını ve ilerleyen günlerde tarım sektöründe yeni yatırımlara girme niyetinde olduklarını kaydetti.

Maliye Bakanı İbrahim ise Türkiye’nin Sudan’daki varlığının gurur kaynağı olduğu ve ülkesine güç kattığını dile getirerek, ikili ilişkilerin daha da ilerlemesi temennisinde bulundu.

Bakan İbrahim, Sudan’daki Türk projelerinin önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek sözü vererek, iki tarafa da fayda sağlayacak yeni başarılı ortaklılar kurmaya istekli olduklarını söyledi.

Adana’da sulama sezonu için hazırlıklar başladı

Adana’da sulama sezonu için hazırlıklar başladı

Yaklaşık 2 milyon 96 bin 600 dekar tarım arazisinin sulandığı Adana’da Nisan ayında başlaması planlanan “sulama sezonu” için hazırlıklar başladı.


Sulama birlikleri eliyle yapılan çalışmaları yerinde inceleyen DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Çukurova’nın bereketli toprakları için tarımsal sulamanın öneminin çok büyük olduğunu söyledi.


Sadece 2022 yılında sulanan arazilerden milli gelire yaklaşık 5 milyar TL katkı sağlandığını vurgulayan Gökçe, “Bu katkının sürdürülebilir olması için arkadaşlarımız şimdiden çalışmalara başladı. Hedefimiz bir yandan yeni sahaları sulamaya açarken bir yandan da var olan sulama yatırımlarımızın bakım ve onarımlarını yaparak çiftçilerimizin sorunsuz bir şekilde sulama yapabilmesini sağlamaktır” dedi.

Main Menu