27.03.2023 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

Tarımda yeni dönem, artık 10 yıl cezası var! Meclis'te kabul edildi

Tarım Haberleri, Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler

Tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, amacıyla bakanlıktan izin alınmasını öngören, sözleşmeli üretimi yeniden düzenleyen, atıl durumdaki tarım alanlarının üretime kazandırılmasını öngören Orman Kanunu ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapan kanun teklifi Meclis’te kabul edildi.

UYGUN HAREKET ETMEYENLER 5 YIL FAYDALANAMAYACAK

Tarım sektörüyle ilgili politikaların tespit edilmesi, planlanması ve koordinasyonuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, uygulanmasında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacak. Tarımsal üretimin planlanması için bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce izin alınacak. Bakanlık, arz ve talep miktarıyla yeterlilik derecesini dikkate alarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği ile tarım havzası veya işletme bazında asgari ve azami üretim miktarlarını belirleyecek. Bu kapsamda ilk kez aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilenler, yazılı olarak uyarılacak. Uyarı tarihinden itibaren 12 ay içinde uygun faaliyette bulunmayanlar, 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİ GELİŞTİRİLECEK

Kabul edilen teklife göre, Tarım ve Orman Bakanlığınca, sektörde sözleşmeli üretimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli düzenlemeler yapılacak. Sözleşmeli üretimde irade serbestisi esas olacak ancak salgın hastalıklar, tarım ürünleri ticaretinde yaşanan gelişmeler karşısında arz güvenliğinin sağlanması, tarımsal üretimin iç veya dış talebe uygun ayarlanması veya bitki ve hayvan sağlığının korunması amacıyla ihtiyaç halinde bakanlıkça belirlenen ürün, ürün grupları, sözleşmeli olarak üretilecek. Tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere veya üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu olacak. Tarımsal üretim sözleşmelerinde belirtilen mücbir sebepler haricinde sözleşme kapsamında üretilen ürünün alımından veya satımından vazgeçen üretici ya da alıcılar için ceza koşulu belirlenecek. Ceza koşulu, alımından ya da satımından kaçınılan ürün miktarının sözleşmedeki bedelinin yüzde 20’sinden az ve yüzde 50’sinden fazla olamayacak.

TARIM ARAZİLERİ KİRALANACAK

Kanunla atıl durumda bulunan arazilerin özüne ve mülkiyet hakkına dokunulmaksızın, kamu yararı gözetilerek üretime kazandırılması amacıyla düzenlemeye gidiliyor. Buna göre, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olup, hisselilik, mülkiyet ihtilafı, parçalılık, tarımsal faaliyete son verilmesi, göç veya başka bir sebeple üst üste 2 yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerini tespit ederek, ekonomiye kazandırılması için bu arazileri kira geliri arazi maliklerine ait olmak üzere ve arazinin vasfının değiştirilmemesi şartıyla sezonluk olarak rayiç bedelden aşağı olmamak üzere kiraya verebilecek. Kiralama öncelikli olarak kiraya verilecek arazinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenlere ya da sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına yapılacak. Kiralanan araziler, bakanlıkça belirlenen kayıt sistemlerine kaydedilecek ve kiracılar bu arazilerle ilgili tarımsal desteklerden yararlandırılacak.

ORMANLARA İNŞAAT ATIĞI ATMAK ORMAN SUÇU SAYILACAK

Kanunda yapılan düzenlemeyle, devlet ormanlarına yıkıntı veya inşaat atığı atmak ya da hafriyat veya çöp dökmek suretiyle ormanlara, doğal hayata ve çevreye verilen zarar orman suçu sayılacak. Devlet ormanları içinde maden aranması ve işletilmesi ile madencilik faaliyeti için zorunlu tesis, yol, enerji, su, haberleşme ve altyapı tesislerine, fon bedelleri dışında bedeli alınarak Tarım ve Orman Bakanlığınca izin verilecek. Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı orman yangınına sebep olanlara 2 yıldan 7 yıla kadar verilen hapis cezası, 3 yıldan 10 yıla çıkarılıyor. Devlet ormanlarında orman idaresince belirlenen konaklama yerlerinden başka yerlerde geceleyenlere verilen ceza 50 liradan 1500 liraya çıkarılıyor. Kasten orman yakan kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 1000 günden 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.

Elazığ'da sağanak sonrası evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Elazığ'da sağanak: Dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Elazığ’da sağanak sonrası evler ve tarım arazileri sular altında kaldı Elazığ’da aralıksız süren sağanak yağışlar sonrasında Akçakiraz beldesinde ev, ahır ve tarım arazileri sular altında kaldı.Elazığ’da sağanak sonrası evler ve tarım arazileri sular altında kaldıELAZIĞ – Elazığ’da aralıksız süren sağanak yağışlar sonrasında Akçakiraz beldesinde ev, ahır ve tarım arazileri sular altında kaldı. Dereler taşarken yetkililer vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısının ardından Elazığ’da sağanak yağış etkili oldu. Kent merkezinde sokaklar adeta dereye dönerken vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Sağanak ile birlikte bir çok noktada sel meydana geldi. Akçakiraz Beldesi Bahçekapı ve Yenice mahallerinde meydana gelen taşkınlarda ev, ahır, okul ve onlarca tarım arazisi zarar gördü. Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, sular altında kalan yapılarda incelemelerde bulundu. Öte yandan ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.Son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, ” Tarım, arazileri ve evler sular altında kaldı. Vatandaşlarımızın ciddi anlamda mağduriyeti var. Yenice mahallemizde de bir ilkokul sular altında kaldı. Buraya DSİ ve İl Özel idarenin ciddi bir yatırımı gerekli. Biz belediye olarak tüm ekip ve ekipmanlarımız ile sahadayız ama en az 10 yerde tablo aynı. Bize bir kaynak, bütçe veya araç desteği mutlaka lazım. Biz bu yükün altından kalkamıyoruz. Bizi bu mağduriyetten koruyun. Rabbim bizi bu girdaptan korusun” dedi.

İhracı kayda bağlı mallar listesine 6 tarım ürünü eklendi

İhracı kayda bağlı mallar listesine 6 tarım ürünü dahil edildi.

İhracı kayda bağlı mallar listesine 6 tarım ürünü eklendi
Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, süt ve krema, tereyağı, patates (taze veya soğutulmuş), kuru soğan, adi fasulye (beyaz fasulye dahil) ve kırmızı mercimek “ihracı kayda bağlı mallar listesi”ne eklendi.

HAYVANCILIK KRİZİ İLE KURAKLIKTAN ETKİLENEN ÜRÜNLER
İhracatı kayda bağlanan 6 ürünün hayvancılıktaki krizden etkilenen süt ve süt ürünleri ile kuraklıktan olumsuz etkilenmesi beklenen kırmızı mercimek ve fasulye olması dikkat çekti.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı 2 Mart itibarıyla domates ihracatına kısıtlama getirmiş; 14 Nisan’a kadar sürecek kısıtlamaya sektör temsilcilerinden ve büyük tepki gelmişti. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’na, domates başta olmak üzere bazı tarımsal ürünlerin ihracatında dönemsel düzenleme yapma yetkisi veren tebliğin yürürlükten kaldırılması kararlaştırılmış; söz konusu yetkinin kaldırılmasıyla domates ihracatına yönelik kısıtlama da sona ermişti.

Tarım Kredi Kooperatif marketleri ürünlerini sabit fiyattan satacak

Tarım Kredi ramazan boyunca fiyat sabitledi

Tarım Kredi Kooperatif Market’ten yapılan açıklamaya göre, düzenlenecek kampanyayla marketlerde satışı devam eden pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, zeytin, çay, şeker, Et ve Süt Kurumuna ait et gibi temel gıda ürünleri ile deterjan, sabun çeşitleri, peçete, kağıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 ürün çeşidinde ramazan ayı boyunca fiyat artırımı yapılmayacak.

Açıklamada, Tarım Kredi grubunun geçmişte olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde çiftçilerin ve tüketicilerin yanında yer almaya devam edeceği de kaydedildi.

Amasya'da 400 üreticiye 44 ton nohut tohumu dağıtıldı

Amasyada 400 üreticiye 44 ton nohut tohumu dağıtıldı

Amasya Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi, Kuru Tarım Alanlarında Nohut Yetiştiriciliği Projesi” kapsamında çiftçilere 1,5 milyon lira proje tutarı olan 44 ton nohut tohumu desteği sağlandı.
Amasya Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tohum dağıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, devletin tarımsal üretimi artırma konusunda çiftçilere her türlü desteği sağladığını söyledi.

Ekonomisinin büyük bölümü tarıma dayanan Amasya’da çiftçilerin alternatif ürünlere ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Dağ, devletin desteği ve çiftçilerin gayretleriyle Amasya’nın tarım ve hayvancılıkta bölgenin merkezi olmada emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin de Türkiye’de en fazla tüketilen baklagil türünün nohut olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Nohut, dünyada en çok üretilen ikinci baklagil türüdür. 2020’de 15,1 milyon ton üretim gerçekleşmiştir. Ülkemizde ise nohut en çok üretilen baklagildir. Ülkemizde kuraklıkla mücadele kapsamında ve gelir getirici yetiştiriciliği yapılan ürünlerden biridir. Tarım ve Orman Bakanlığı yüzde 50 hibe desteği ile 400 üreticimize 44 ton nohut tohumu desteği sağlayacak, 3 bin 675 dekar alanda üretim gerçekleştirecektir. Bütün çiftçilerimizin ürünleri bol, kazançları bereketli olsun”

Daha sonra çiftçilere tohumların dağıtıldığı programa daire müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kayseri'de 19 yılda ne kadar tarım alanı yok oldu?

Kayseri’de 19 yılda Bünyan ilçesi kadar tarım alanı yok oldu. Yok olan tarım alanı 1 milyon 241 bin 34 dekar.
Kayseri’de 19 yılda ne kadar tarım alanı yok oldu?

Kayseri’de tarım alanlarının % 18,7’si yok oldu


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kayseri’de 2004-2022 yılları arasında toplam tarım alanın % 18,7’sini kaybetti. Toplam tarım alanı 2004 yılında 6 milyon 622 bin 570 dekar tarım alan varlığı, 2022 yılı sonu itibariyle 5 milyon 381 bin 536 dekara geriledi.
Aradaki fark 1 milyon 241 bin 34 dekar. Kayseri son 19 yılda tarım topraklarının yüzde 18,7’sini kaybetti. Bu rakamlara göre Kayseri’de yılda 65 bin 318 dekar, günde 179 dekar tarım alanı tarım dışı alanlara ( ticaret alanı ve kentsel alan) kurban edilerek tarım alanları yok edildi. Kayseri tarım alanı büyüklüğü il sıralamasında 5’inci sıradan 9’uncu sıraya geriledi
Tarım alanı büyüklüğü il sıralamasında Kayseri 81 il içerisinde 2013 yılında 5’inci sırada yer alırken 2014 yılında 6’ncı sıraya geriledi. 2021 yılında 8’inci sıraya, 2022 yılında ise 9’uncı sıraya geriledi. Kayseri son 10 yılda il sıralamasında 4 basamak geriledi.

‘Stratejik’ tarımda yeni bir yatırım daha

‘Stratejik’ tarımda yeni bir yatırım daha

Türkiye İş Bankası Grubu, odaklandığı stratejik alanlardan biri olan tarım sektöründe şirket kurarak yeni bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.
‘Stratejik’ tarımda yeni bir yatırım daha
EKONOMİ SERVİSİ – Yapılan açıklamaya göre grup, sürdürülebilir ve verimli tarımsal üretim için dijital tarım uygulaması İmeceMobil’i bir platforma dönüştürmek amacıyla, bankanın yüzde 100 hissedarı olduğu Trakya Yatırım Holding A.Ş. çatısı altında ‘İmeceMobil Tarım Platformu Elektronik Hizmetler Ticaret Anonim Şirketi’ni kurdu.


Grubun teknoloji iştirakleri olan Softtech A.Ş. ve sonrasında Softtech Ventures A.Ş. bünyesinde geliştirilen bir kurum içi girişimcilik projesi olarak, dijital tarım alanında teknolojileri doğru kullanma ve tabana yayma hedefiyle 2019 yılında hayata geçirilen “İmeceMobil” uygulaması, hâlihazırda 200 binden fazla kullanıcıya ve yüzde 40’ı aşkın aktif kullanıcı oranına sahip.

Dijital tarım platformu

Açıklamada, “İmeceMobil uygulamasında çiftçiler tarla, bahçe ve hayvancılıkla ilgili üretim tesisi bilgilerini kaydederek hava tahmin raporlarını görüntüleyebiliyor. Tarım üreticileri, İmeceMobil üzerinden uzman ziraat mühendislerine soru sorabiliyor.

Tarımsal ürünlerin en son tarihli hal/borsa fiyatları ile yem, et, süt ve yumurta fiyatlarının incelenebildiği uygulamada, tarlanın ya da bahçenin konumuna ve ürünün gelişim evrelerine göre özel olarak hazırlanan gübreleme ve sulama servisleri de takip edilebiliyor. Ayrıca tarlaya gitmeye gerek kalmadan bitki sağlığının ve bitki gelişim durumunun izlenebildiği uzman destekli uydu servisi gibi özel servislerden de yararlanılabiliyor” denildi.


İmeceMobil A.Ş. Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam, uygulamanın, İş Bankası’nın, tarıma verdiği desteğin güzel bir örneğini oluşturduğunu, kurulan şirketin, uygulamanın bir dijital tarım platformuna dönüşmesinin önemli bir adımı olduğunu vurguladı.

Ruslar sebze meyveyi merak etti! Türkiye'de ihracatta deprem etkisi ortaya çıktı

Ruslar sebze meyveyi merak etti! Türkiye'de ihracatta deprem etkisi ortaya çıktı: O detayı böyle duyurdular

Rusya Türkiye’ye yönelik sürekli olarak yaptığı ziyaretler, alışveriş ve erken rezervasyon dışında bu sefer Ruslar yaş sebze meyveyi merak etti. Depremden sonra Rusya’da savaştan kaçan sivillerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri de Türkiye. Son yıllarda başlayan dövizdeki artış, zamlara rağmen dünyada üretilen tüm ürünlerin fiyatı artmıştır fakat ülkemizde tarımda tam anlamıyla flaş, önemli bir gelişme yaşandı. Ve şok etkisi yarattı, dengeleri bozdu. Üstelik ihracatın geçen yıla göre yaklaşık yüzde arttı ve Türkiye rekora imza attı. Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, ‘Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz’in iki aylık ihracatı 428 milyon 150 bin 108 dolar oldu’ dedi. Öte yandan Hatay’daki Rus MMK Metalurji şirketi, 1 Nisan’da sıcak haddeleme çalışmalarına başlayacak. İşte o haberin detayları…


Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, bölgeden şubatta 214 milyon 82 bin 609 dolarlık ihracat gerçekleştiğini belirtti. İki aylık dönemde ise geçen yıla göre yurt dışı satışında yüzde 3,19’luk bir artış yaşandığını aktaran Çavuşoğlu, ocak ve şubat ihracatının 428 milyon 150 bin 108 dolar olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

İhracat Artışı Dikkat Çekti
Gerek şubatta gerekse iki aylık dönemde bölge ihracatının lokomotifinin yaş sebze ve meyve sektörü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Rusya’da yaş sebze meyve
Ocak ve şubat dönemine göre ise en fazla ihracat 40 milyon 885 bin 151 dolarla Rusya’ya yapıldığını kaydeden Çavuşoğlu, Rusya’yı Almanya, Çin, Ukrayna ve Romanya’nın takip ettiğini bildirdi.

Dünyaya duyurdular!
Batı Akdeniz’den 1375 firmanın 144 ülke ve bölgeye ihracat yaptığını anlatan Çavuşoğlu, “Birliğimiz, bölge ihracatını daha da artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firmalarımızla mermer sektöründe Birleşik Arap Emirlikleri’ne ticaret heyeti düzenledik. Almanya’da yaş sebze meyve ve Hindistan’da doğaltaş fuarlarına katıldık. Ayrıca Hindistan’da fuara eş zamanlı sektörel ticaret heyeti düzenleyerek, firmalarımızın iş görüşmeleri gerçekleştirmesini sağladık.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığınca domates ihracatının fiyat artışı nedeniyle kısıtlanması yönünde karar verildiğini anımsatarak, ihracat kısıtlamasının fiyat istikrarını sağlamasının mümkün olmayacağını bildirdi. Türkiye’de üretilen domatesin sadece çok düşük bir kısmının ihraç edildiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Son yıllarda başlayan dövizdeki artışı
“Üretimin yarından fazlası, yüzde 70, yüzde 80 gibi oranlarda ihracat yapılıyor olsaydı, fiyat istikrarının bozulmasından bahsedebilirdik. Ancak ne yazık ki ihracat, üretimin yüzde 5’i bile değil. Domates ve diğer tüm gıda ürünlerinde fiyatların artmasına neden olan husus girdi maliyetlerinin yükselmesidir. Son yıllarda başlayan dövizdeki artış ve dünyadaki bütün ham madde ve diğer girdi maliyetlerinin hızlı yükselmesi sadece domates, yaş sebze meyve ürünleri değil A’dan Z’ye ülkemizde üretilen tüm ürünlerin fiyatı artmıştır. Yaklaşık 40-45 günlüğüne getirilen kısıtlama büyük emekler harcanarak elde edilen pazarlarda yine kalıcı tahribat yaşamamıza neden olacaktır.”

Dünyayı salladı: Listenin ikinci sırasında maden ve metaller var!

“Geçen yılın şubat ayına göre bu yıl aynı dönemde ihracatını yüzde 47,24 oranında artıran yaş meyve sebze sektörü 96 milyon 765 bin 470 dolar ile Batı Akdeniz’den en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu. Listenin ikinci sırasında maden ve metaller, üçüncü sırada ağaç mamulleri ve orman ürünleri, dördüncü sırada kimya, beşinci sırada ise çimento cam seramik ve toprak ürünleri sektörü oldu. İki aylık dönemde de sırasıyla yaş sebze ve meyve, maden ve metaller, ağaç mamulleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörleri ilk 5’te yer aldı.”

Batı Akdeniz’de 1375 firmadan 144 ülke ve bölgeye ihracat
Çavuşoğlu, yurt dışı satışın yapıldığı ülkeler bazında şubatta en fazla ihracatın 16 milyon 814 bin 124 dolar ile Almanya’ya gerçekleştiğini bildirdi. Almanya’yı ise 16 milyon 366 bin dolarla Rusya, 14 milyon 3 bin 790 dolarla Polonya, 11 milyon 855 bin dolarla Ukrayna ve 11 milyon 789 bin dolarla Romanya’nın takip ettiğini aktaran Çavuşoğlu, Polonya, Almanya, Rusya’ya yapılan ihracatta ciddi oranlarda artış yaşandığını belirtti.

Ruslar yaş sebze meyveyi merak etti
Diğer yandan Ekonomi yazarı Hakan Topkurulu, Rus NTV kanalına verdiği röportajda ülkemizdeki son duruma ilişkin soruları yanıtladı.

Röportajın konusu depremden sonra bizdeki tarım, sanayi ve lojistikteki durumdu. Topkurulu, en çok merak edilen konunun, depremin yaş sebze meyve imalat ve sevkiyatı üzerindeki etkileri olduğunu ifade etti. Topkurulu, “Ruslar şunu sordular: Depremde tarım ne kadar etkilendi? Lojistik olanaklar zorlaştı mı? Yaş meyve sebze ihracatı ne durumda? Sevkiyatta sorun olur mu? Üretim ve imalatta sorun olur mu? Burada fiyatlar biraz yükseldi, acaba sizden mi kaynaklanıyor, dediler. Ben de ‘Evet olabilir. Türkiye bir sarsıntı yaşadı. Ama size ihraç malı yaş sebze meyve üreten iller Ege sahilindedir. Buralarda hiç sorun yok. Avrupa ve size ihracatta herhangi bir sorun olmadı’ yanıtını verdim.” dedi. Hakan Topkurulu, sanayide üretimin sürdüğünü vurguladı ve “Deprem yapıyı vurdu, tarlaları vurmadı. Sadece çalışanlar uzaklaştı, bir ay içinde onlar da dönecek, emek yerine dönüş olacak” bilgisini verdi. Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin Türkiye’ye yönelik sürekli olarak erken rezervasyon yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Hatay’daki Rus MMK Metalurji şirketi, 1 Nisan’da sıcak haddeleme çalışmalarına başlayacak
Rus Magnitogorsk Metalurji Kompleksi (MMK), depremden etkilenen Hatay Dörtyol’daki MMK Metalurji fabrikasında sıcak haddelenmiş ürünlerin imalatına nisan başında yeniden başlanacağını duyurdu.

MMK Metalurji Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Raşnikov, Rus basınına yaptığı açıklamada, “Tüm üretim durdu, şirketimizde çalışan yaklaşık 500 kişi yaralandı. Bu nedenle onları fabrikaya alıp yardım sağlamak durumunda kaldık. Şimdi bu yavaş yavaş sona eriyor” dedi.

Soğuk haddeleme çalışmalarına bir hafta önce başladıklarını ve dün polimer kaplama ünitelerinin yeniden devreye alındığını anlatan Raşnikov, sıcak haddeleme işlerine ise 1 Nisan’da başlamayı planladıklarını belirtti. sputniknews’ aktardığı haberde: Daha önce şirket, uzmanların fabrika tesislerinde incelemelerde bulunduğunu ve ciddi hasara rastlanmadığını açıklamıştı.

MMK Metalurji’nin Türkiye’deki fabrikası 2010 yılında hizmete girdi. Şirket, Dörtyol’daki tesislerinde yılda 2.2 milyon ton sıcak haddelenmiş çelik üretme kapasitesine sahip.

Main Menu