Agrio: Tarım Sektörünün Akıllı Kontratı

Agrio: Tarım Sektörünün Akıllı Kontratı

Türkiye’de her geçen gün gelişen tarım sektörüne yönelik yepyeni finansal teknolojilere ihtiyaç duyuluyor. Hem dijitalleşmenin hızlandığı hem de tarım sektörünün öneminin daha fazla arttığı bu dönemde Agrio sağladığı finansal teknolojilerle sektörün gelişime katkı yapmak için yola çıktı. Agrio çiftçilerin tarımsal kredi ve benzeri finansal kaynaklara erişimini kolay ve ucuz hale getirmek, değer zinciri finansmanına yeni bir boyut kazandırmak için çok geniş ürün ve hizmet yelpazesi sunuyor.

Akıllı Kontratlarla Akıllı Değer Zincirleri

Ekonomide en önemli ve belirgin değer zincirlerinden birisi olan tarımsal üretim çiftlikten başlayıp sofraya kadar olan bir serüvenin ilk basamağını oluşturuyor. Biz tüketiciler ise her gün bu değer zincirinin son halkasını oluşturuyoruz. Bu değer zincirindeki üretilen değerin yani tohumların ürünlere, ürünlerin işlenmiş ürünlere dönüşmesi sürecinde ortaya çıkan “gerçek değer” Agrio’nun akıllı kontratları sayesinde finansal birer kaynağa dönüşüyor. Bu sayede zincirde yer alan tüm aktörler uygun finansman kaynaklarını kullanarak yüksek finansman maliyetlerinden kurtuluyor.

Tarımsal Finansmanın Dijitalleşmesi

Agrio, tarımsal finansman alanında çok yeni başlayan dijitalleşme sürecine yeni bir bakış açısı getiriyor. Tamamen kendi altyapısı ve tarım sektörüne özel tasarlanmış orijinal yazılımlar ile tarım değer zincirindeki tüm kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunuyor. Agrio, tarım sektörüne mobil ve bulut teknolojileri ile sınırsız erişim kolaylıklarına sahip bir ortam sağlıyor.

Main Menu