11.08.2023 TARIM VE HAYVANCILIK HABERLERİ

Rüzgar erozyonu yaşanan topraklar tarımsal üretimle korunuyor

Arıcılara Güzel Haber İki Ürün Yasaklandı

Bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak tarımsal üretime önemli katkı sağlayan arıların geleceği böylece daha güvende olacak.  Tarım Ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Geçtiğimiz günlerde Bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonucunda daha önce kısıtlama kararı alınan 6 aktif maddeye ait BKÜ’nin (Desmedipham, Linuron, Dimethioate Ethoprophos, Imidacloprid ve Thiamethoxam) kullanımının sonlandırılmasına karar verildi. Son yasaklamalarla birlikte yasaklı aktif madde sayısı 223 oldu. Yasaklanan bu aktif maddelerden ikisinin “Neonicotinoid” grubunda olması (Imidacloprid ve Thiamethoxam) arıcılığın korunması için önemli. Bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak tarımsal üretime katkı sağlayan arıların geleceği böylece daha güvende olacak.“

Makarnalık buğday fiyatında sert düşüş! Ne oldu da buğday fiyatı 1800 lira birden düştü!

15 Ticaret Borsasının ortalama fiyatına göre makarnalık buğday fiyatındaki sert düşüş dikkat çekti. Çarşamba günü 9 bin 500 lira ortalama fiyat ile işlem gören makarnalık buğday fiyatları bugün tonda yaklaşık bin 800 lira düşerek günü 7 bin 729 liradan günü kapattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu: 6'sının kullanımı yasaklandı

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine Hüdayi Efe atandı

Kütahya’nın Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine Hüdayi Efe atandı.

Tavşanlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine Hüdayi Efe atandı

Tavşanlı ilçe Tarım ve Orman Müdürü olarak vekaleten görevini yürütmekte olan Ziraat Mühendisi Hüdayi Efe, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan görevlendirme ile İlçe Müdürü olarak atandı.

 

1979 Tavşanlı doğumlu olan Hüdayi Efe, 1996 yılında Halkalı Ziraat Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra, 1998 yılında Harran İlçe Tarım Müdürlüğünde Ziraat Teknisyeni olarak göreve başladı. Efe, daha sonra 2002 yılında Tavşanlı İlçe Tarım Müdürlüğüne atandı. Hüdayi Efe, 2010 yılında ise Ziraat Mühendisi unvanı aldı ve halen görevini yürtüyor.

Kırklareli'nde büyükbaş hayvanların küpelenmesi Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılacak!

Kırklareli İl Müdürü Mehmet Aksoy ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci tarafından sözleşme imzalandı. İşletmelerde doğan 0-180 gün yaş arasındaki sığır cinsi hayvanların küpelenmesi, kayıt altına alınması işlemleri birlik personelleri tarafından, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması ve Tescili Yönetmeliği kapsamında, imzalanan sözleşme çerçevesinde yürütülecek.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde; küpeleme ve kayıt faaliyetlerini yürütecek personele küpe uygulanması, hayvan ırk ve yaş özellikleri ile Hayvan Bilgi Sistemi’ nde ki (TURKVET) kayıt işlemleri hakkında gerekli eğitimler verilmiş olup, Birlik tarafından büyükbaş hayvanların tanımlama işlemleri hizmeti tüm üreticilere ulaştırılacağı belirtildi. 

Pınar Süt'ten Suudi Arabistan'a ihracat duyurusu

Pınar Süt Mamülleri Sanayii A.Ş. Suudi Arabistan’a süt ve süt ürünleri ihracatı yapılmaya başlanacağını duyurdu.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Gıda ve İlaç İdaresi (SFDA)’ni temsilen Türkiye’yi ziyaret eden heyetin, süt ürünleri sektöründe beş firmaya verdiği ihracat vizesine istinaden; Şirketimiz Suudi Arabistan ile süt ve süt ürünleri ihracatı yapmaya başlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

SUUDİ ARABİSTAN, TÜRKİYE’DEN HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINI YASAKLADI

 Arabistan, daha önce aldığı kararla Türkiye’den kanatlı eti ve ürünleri, kırmızı et ve ürünleri, sofralık ve kuluçkalık yumurta, süt ve süt ürünleri, balıkçılık ve su ürünleri ile bal ve ürünleri ithalatını 15 Kasım 2020 tarihinden itibaren askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya’ya da ihracata 2015’te başlamıştı

Pınar Süt, ilk olarak 2015 yılında Pınar Labne ve Pınar Beyaz ürünleriyle ihracata başladığı Rusya pazarında, Türkiye’den bu bölgeye yapılan peynir ve süt ürünleri ihracatının yüzde 100’ünü gerçekleştirdi.

Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözlem Kurumu Rosselkhoznadzor’un, 2014 yılında aralarında Pınar Süt’ün de bulunduğu üç Türk firmaya Rusya’ya süt ürünleri ihracatı yapma izni vermesinin ardından Pınar Süt, 2015 yılında Pınar Labne ve Pınar Beyaz ürünleriyle Rusya’ya ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “2015 yılında Rusya pazarına ihracat yapma hakkını kazandıktan sonra yaptığımız ilk ihracat operasyonlarının ardından, Ar-Ge ekibimiz tarafından bu pazarın ihtiyaçlarına yönelik olarak bir dizi çalışma yaptık. Bunun sonucunda ise, markamıza değer katan Aromalı Pınar Labne’lerimizi ürettik ve Rusya pazarına sunduk. Şu an Rusya pazarında en çok tercih edilen ürünlerimiz haline geldiler. Gelecek dönemde ise uzun ömürlü süt kategorisinde ihracat yapmayı hedefliyoruz. Dünyanın 35 ülkesinde olduğu gibi, Rusya pazarına da yaptığımız ihracatı ürün bazında çeşitlendirmek ve oradaki sofraları da daha fazla lezzet, sağlık ve kaliteyle buluşturmak istiyoruz.” dedi.

Main Menu